Stichting Nationaal Monument MH17

Druk bezochte Lichtjesavond

De eerste Lichtjesavond op het Nationaal Monument MH17 is een groot succes geworden. Ruim 260 belangstellenden waren aanwezig om hun naasten te herdenken, om naar prachtige muziek te luisteren of waren gewoon uit nieuwsgierigheid naar het monument gekomen.
Als men op het monument arriveerde, werd men overweldigd door één zee van lichtpuntjes; 298 lichtjes bij de bomen, tientallen lichtjes op de trappen, honderden fakkels langs de paden en de randen van het monument … en toen kwamen al die meegebrachte lichtjes van de bezoekers er ook nog eens bij …
Deze avond werd door de bezoekers met de woorden RESPECTVOL, WAARDIG, SFEERVOL, MOOI, en INDRUKWEKKEND samengevat. Maar ook in bewoordingen van …”wat hebben wij hier een geweldige plek om samen te komen”; “nooit geweten dat deze avond hier mogelijk was” en ”wat een prachtig toegankelijk monument!” Lovende woorden voor een prachtige avond en om na te denken over een eventueel vervolg.
Naast het onderhouden van het monument streeft de organiserende stichting Vrienden van het Nationaal Monument MH17 nog een tweede doelstelling na, namelijk het monument betrekken bij de samenleving. Door de grote publieke belangstelling voor deze Lichtjesavond en de positieve reacties na afloop, kunnen we stellen dat de stichting hierin zeker geslaagd is.
De foto's zijn van Richard Maertens.

Verslag in HCnieuws

Webdesign: Ontwerpstudio Dot by dot  |  Webdevelopment: ONNO Visual&Interaction