Stichting Nationaal Monument MH17

Wie zijn wij

De Stichting Nationaal Monument MH17 is opgericht om het realiseren van het Nationaal Monument MH17 bij Schiphol-Vijfhuizen zeker te stellen en de bouw ervan financieel en bestuurlijk te begeleiden.

De Stichting werkt in opdracht van de nabestaanden, verenigd in de Stichting Vliegramp MH17.

Wat wij doen

Het doel, en dus ook het beleidsplan, van Stichting Nationaal Monument MH17 is eenvoudig; we willen Het Nationaal Monument MH17 realiseren ter nagedachtenis aan alles slachtoffers van deze verschrikkelijke ramp. Dit hebben we gedaan door voor half november 2016 het overgrote deel van de benodigde 2 miljoen euro in te zamelen, het ontwerp af te stemmen met de nabestaanden en omwonenden en de beoogde beheerder. Toen dit was gelukt konden we vervolgens opdracht geven aan een bedrijf om het Monument aan te gaan leggen, zodat het op 17 juli 2017, drie jaar na de ramp kan worden onthuld.

Als het Monument is gerealiseerd en het beheer geregeld dan zit onze rol er op en wordt de Stichting Nationaal Monument MH17 ontbonden. Als er nog geld over is, dan komt dat ten goede aan herdenkingen of verdere verbeteringen aan het Monument. Daar gaan de nabestaanden over via Stichting vliegramp MH17.

U kunt ons meehelpen het doel te bereiken door ons doel te delen of te doneren.

Webdesign: Ontwerpstudio Dot by dot  |  Webdevelopment: ONNO Visual&Interaction