Stichting Nationaal Monument MH17

Bomenlint en gedenkteken

Het Nationaal Monument MH17 heeft de vorm van een groene lint, de Green Ribbon. Dit lint ligt ietwat verhoogd in het landschap en is door een uitgekiend stelsel van paden en hellingbanen goed bereikbaar, ook voor rolstoelgebruikers.

Het ontwerp, de ontwerpers

Het lint van 298 bomen is een, ontwerp van Robbert de Koning naar een idee van Arold Jansen. Het bomenlint omarmt het intieme amfitheater, het centrum. Hierdoor ontstaat een informele herdenkingsplek. Tevens kunnen op deze locatie andere passende activiteiten worden georganiseerd. De parkachtige oase krijgt hiermee voor meer Nederlanders betekenis.

Op de herdenkingsplek in het hart van het amfitheater komt het gedenkteken dat is ontworpen door Ronald A. Westerhuis. Dit monument is op 30 juni 2016 uitgekozen door de nabestaanden. 

Symboliek

Bomen zijn deel van ons leven. Als vertrouwde elementen in onze tuinen en parken. Maar bomen hebben van oudsher ook een symbolische betekenis. Ze verbeelden hoop, geloof en verbondenheid. En bij geboorte, rouw of een jubileum is het planten van een boom een eeuwenoud gebruik.

Met het realiseren van het herinneringsbos wil de Stichting Nationaal Monument MH17 aan iedere betrokkene een toegankelijke plek bieden om de slachtoffers van vlucht MH17 te eren en te herdenken. Het is een groene oase, een ontmoetingsplaats en een plek voor bezinning.

Locatie bomen voor slachtoffers

Het overzicht van de bomen en de naam van het slachtoffer waaraan deze boom is gekoppeld kunt u bekijken op Locatie bomen.

Webdesign: Ontwerpstudio Dot by dot  |  Webdevelopment: ONNO Visual&Interaction