Stichting Nationaal Monument MH17

Het monument

De nabestaanden hebben in november 2015, uit een aantal ontwerpen en locaties, gekozen voor de het herinneringsbos als basis voor het Nationaal Monument MH17. Dit bos wordt aangeplant in Park Vijfhuizen, vlakbij Schiphol. De bomen worden geschonken door Boomkwekerij Ebben uit Cuijk. De aanleg van het monument is op 7 december 2016 gestart door aannemer Krinkels b.v. Bekijk de realisatie van het monument.

Groene lint
Het ontwerp van het herinneringsbos is gebaseerd op het zwarte herdenkingslint, dat na de ramp veelvuldig werd gedragen en dat ook door de Stichting Vliegramp MH17 tot symbool is gekozen. Op dit groene lint worden de 298 bomen geplant.

Bomen en zonnebloemen
Elke boom in het monument representeert een slachtoffer. Het overzicht van de bomen en het slachtoffer waaraan deze gekoppeld is kunt u bekijken op Locatie bomen. Het bomenlint wordt omringd door een krans van zonnebloemen die rond 17 juli in bloei staat en aan het herinneringsbos een gouden gloed geeft. De keuze voor de boomsoorten is gedaan in overleg met de landschapsarchitect, de boomkweker en Stichting Vliegramp MH17.

Webdesign: Ontwerpstudio Dot by dot  |  Webdevelopment: ONNO Visual&Interaction